Rejs lige som det passer dig

Der findes mange måder at rejse på, og ikke alle kræver et stort budget eller timevis af planlægning. Er du mest til vilde oplevelser eller eksklusiv luksus, eller måske noget midt i mellem?

Her får du eksempler på, hvordan du kan komme ud i verden for alt fra nærmest 0 kr. og op til mange tusinde kroner. Find din favorit måde at rejse på

Den gyldne mellemvej

Er du ikke til komplet organiserede charterture, hvor det er all inclusive, og det meste af livet foregår på hotellet på varme destinationer, så overvej evt. at bruge et privat rejsebureau.

Her får du den gode oplevelse med, at alt er booket på forhånd, du ved præcis hvordan, og hvornår du skal fra a til b, men du kan få skræddersyet lige præcis de oplevelser ind i turen, som du ønsker. Sådan en tur kan du f.eks. sammensætte på denne side.

Tag tommelfingeren

Har du masser af gå-på-mod, er din destination ikke 100% bestemt, og har du rigeligt med tid, så kan du om ikke for 0 kr. så i hvert fald for meget billige penge komme utrolig langt ved at bruge din tommelfinger.

Du skal selvfølgelig altid prioritere din sikkerhed, og med små børn eller en hel gruppe venner er det måske ikke den optimale løsning. Men en tur ned gennem Europa med en ven på tommelfinger, er altså en ret fed oplevelse.

Bilferie

Her afhænger prisen af flere ting:

  • Hvilken bil du kører i
  • Hvor langt du eller I skal
  • Hvor I skal overnatte
  • Om I har mad med hjemmefra osv. til noget af turen

En af de helt store fordele ved bilferien er, at du får en stor oplevelse af frihed, både undervejs og på destinationen.

En ulempe kan være, at det måske tager mange flere timer at køre end f.eks. at flyve, og i så fald går der noget tid fra din ferie.

Tag en tur på havet

Verden ser helt anderledes ud fra vandkanten. Lej evt. en båd, eller tag på et lækkert krydstogt.

Der findes også meget mindre sejlskibe, der tilbyder familieferier, hvor I kan komme med ud og opleve livet på en båd. Prisen afhænger selvfølgelig meget af, hvilken type bådferie i vælger, men det vil sjældent være den billigste form for ferie. Til gengæld er det helt sikkert en oplevelse for livet, medmindre du hører til blandt dem, der bliver søsyge.