Ønsker du flere lokale nyheder?

Vi bliver mildest talt bombarderet med nyheder hver dag fra mange forskellige medier og fra hele verdenen. Selvom at vi befinder os i Danmark, kan du med få klik få adgang til alverdens forskellige nyhedsmedier fra hele verdenen, hvilket gør din nyhedsplatform uendelig. Vi er vant til, at sker der en nyhed ude i verdenen, så er der skrevet om historien kort tid efter, hvilket er fordelen ved de digitale medier i dag. Før alt blev digitalt ventede man på at få nyhederne med avisen eller i TV-avisen om aftenen. I dag åbner du bare en vilkårlig nyhedsapp eller Facebook.

De mange muligheder

Dette skriv skal ikke handle om, hvor vidt det er en god eller dårlig udvikling, at mange af vores nyheder kommer fra digitale platforme, for det er nu engang sådan, landet ligger. Dette skriv skal handle om alle de forskellige nyheder, som vi dagligt får, og hvordan vi bedst kan sortere i det. Der er nemlig forskellige slags medier, når det kommer til nyheder. Vi har de store udenlandske medier såsom BBC, vi har de store nationale medier såsom TV2 og DR1, og så har vi de mere lokale medier såsom Jammerbugtposten. Indholdet i de forskellige medier varierer ofte, da målgruppen ikke er den samme. Dermed ikke sagt, at en person som læser Jammerbugtposten ikke også kan læse BCC eller TV2.

Hvad kan det lokale medie?

Som navnet antyder, så kan det lokale medie give dig lokale historier. Det er altså i dette medie, hvor du får information omkring, hvad der sker af spændende ting i dit lokalområde. Når det er et lokalt medie, vil mange af historierne nok ikke være ”Breaking News”, som ellers er et populært udtryk at bruge i mediebranchen. Dit lokalt medie giver dig information og oplysning omkring, hvad du som borger i lokalsamfundet kunne finde interessant at læse om.