Ny i København? Sådan danner du dig et overblik

At flytte til storbyen kan både være fyldt med spænding og nervøsitet på én og samme gang. For uanset om du flytter fra en af de nærliggende byer eller fra det nordlige Jylland, så er du i gang med at skabe et helt nyt liv i en helt ny by.

Så hvordan får du skabt den bedst mulige start for dig selv i din nye hjemby? Her får du et par gode råd med på vejen.

Dyrk din bedste fritidsinteresse

Noget af det der kan være rigtig svært, når man flytter til et helt nyt sted er, at ens sociale liv ikke nødvendigvis er flyttet med. Selvom de fleste allerede kender et par stykker i København er det slet ingen garanti for at du automatisk har et netværk at støtte dig op ad. Så hvordan får du bygget det op igen?

En en mulighed af mange er at melde dig til aktiviteter med udgangspunkt i dine interesser. Det kan være alt fra sportsklubber, bogklubber til aftenskole eller frivilligforeninger – det vigtigste er, at det giver dig mulighed for at møde mennesker som du allerede har noget til fælles med.

Vær nysgerrig på byen

Én ting er sikkert; København har meget at byde på. Før i tiden ville man måske danne sig et overblik over aktiviteter i den lokale avis, som dumpede ind ad dørsprækken. I dag er det dog muligt at læse Københavns Netavis lige når det passer dig. Med andre ord, der er ikke noget der holder dig tilbage for at opsøge og undersøge aktiviteter og events, som du kan deltage I.

Selvom det kan være udfordrende at flytte til en storby, har det også den kæmpe fordel, at der med garanti er nogen som du har noget til fælles med. Nogle gange handler det blot om at give det tid og være åben.