Københavner på farten? Cykel sikkerhed!

momentnøgle-sikkerhed-cykel-carl-ras

Bedste momentnøgle til cykel

Hvis du kan nække “Ja” til følgende beskrivelse; Københavner på jernhesten med en latte i hånden, så husk på del af cyklen kan løsne sig. For at undgå at uheld når du cykler ned ad Dronning Louises Bro, burde du have et vigtigt og lille værktøj liggende i rygsækken. Der er stadig en mulighed for at du ikke har en momentnøgle lignede i værktøjskassen. En momentnøgle er i manges øjne måske ikke det mest nødvendige stykke værktøj at eje selv. Det er dog ikke helt sandt. Du har ikke behov for den hverdag, men når du sidder fast i trafikken, kan den gavne dig mere end du tror. Fordi den kan redde liv, men også som en bonus kan bespare dig økonomisk. Den er nem at bruge til at stramme løse led og du sparer mange ture til cykelværkstedet.

Et kendt værktøj ingen ejer

Momentnøglen hjælper dig med at spænde dine bolte/møtrikker rigtigt, således at de ikke løsner sig eller sidder for stramt. Alle ved nogenlunde hvad værktøjet er og kan, men få investere i den. Når du skal spænde en bolt fast, skal du lige overveje indstillingen, du det handler om at vælge den rigtige måling. Momentnøglen vil derefter sørge for at klikke bolten fast, så den ikke bare drejer rundt.

Hvordan vælger jeg den rigtige momentnøgle?
Her er størrelsen en vigtig faktor, fordi den skal tilpasses i forhold til den bolt, der skal spændes.
Derefter har skal du tænke på de andre led og dele af nøglen. Her kan det være toppen du ønsker at eje eller styrken du vil indstille på den. Så ligesom så mange andre overvejelser du skal foretage dig indenfor et nyt køb, så er det nøjagtigt det samme med momentnøglesæt eller enkelt stk.

Hvilke størrelser af momentnøgler kan jeg vælge imellem?
Momentnøgler findes i forskellige størrelser. Det væsentligt at sætte sig ind i afhængigt af hvad du skal bruge den til. Størrelsen kan variere alt efter du skal bruge den til et bilhjul eller din cykel. Momentnøglen 0-10 nm og 0-20 nm er nogle af de mest populære. Det er nok fordi vi bor i en “cykel by”. Det er nemlig de små momentnøgler i størrelse mellem 0-20 nm som passer til din cykel. “Nm er en forkortelse af Newton, som du muligvis ikke benytter så ofte af målenhed. Men stadig aktivt i autoværktøjsbranchen.