Muligheder for parkour for børn og unge

Har du et barn, der godt kunne tænke sig at prøve kræfter med en ny sport? Det er altid dejligt, når børnene har noget aktivt at gå til, og det er ikke kun med til at give fysiske fordele – idræt er lige så meget noget socialt, hvor børnene har mulighed for at udbygge deres omgangskreds og få nye venner med fælles interesser. Og så er det altid skønt at kunne snakke med i skolen, når man snakker om fritidsaktiviteter.

Hvis jeres barn godt kunne tænke sig at prøve noget nyt, kan I overveje at kigge på parkour. Her bliver fritidslivet og udendørslegen kombineret med gymnastiklignende bevægelser, hvor det gælder om at komme fra A til B hurtigst muligt, og man vil blive lært mange forskellige egenskaber og tricks, der virkelig kan sparke en gnist til live. Bliv klogere på parkourundervisning her.

Find det rette hold

Der findes flere forskellige hold, der alle er rettet mod børn og unge på henholdsvis Frederiksberg og Ørestaden – så det er altså med at få kigget på, hvilket hold der er nærmest på jer samt hvilke, der passer i aldersgruppen – holdende er nemlig aldersinddelt, så der er størst mulig chance for, at børnenes niveau også passer sammen. Aktiviteterne og de forskellige tricks vil naturligvis blive tilpasset den enkeltes niveau.

Parkour er ikke kun for drenge, selvom nogle måske vil tænke det – her er fokus på, at alle kan være med, og fællesskabet er noget af det, der fylder mest på holdet. Det betyder også, at børnene vil blive gode til at hjælpe og støtte hinanden, mens der vil være dygtige instruktører på til at stå for alt det rent tekniske. Det er muligt at gå til parkour for aldersgrupper helt ned til seks til otte år, så de mindste kan også få brændt noget krudt af den vej igennem.