Tips til pænere hud

Hudplejeindustrien er blevet kæmpestor de sidste par årtier, og det kan være svært at navigere i hvilke produkter, der rent faktisk hjælper på en sundere og pænere hud. Læs her en lille guide til hvad du bør tage højde for, når du sammensætter en ny hudplejerutine.

Indefra og ud

Mange hudplejeprodukter er til for at reparere skadet eller acne-ramt hud. Det er også vigtigt at beskytte din hud imod hverdagens strabadser, men hvis du virkelig ønsker at se en forskel i din huds renhed og sundhed, så skal du spise dig til den. Din hud har nemlig brug for næring lige såvel som resten af kroppen, og din kost er med til at styrke den. Du vil kunne se resultater, hvis du husker at spise en varieret og vitaminrig kost, og vigtigst af alt skal du huske at drikke den anbefalede mængde af vand om dagen.

Det kan godt føles som en stor opgave at lægge hele sin kost om for at sikre sig den bedste næring til din hud. En smart løsning er at supplere med kosttilskud. Der findes mange forskellige slags kosttilskud til huden, som går i dybden med at hele din hud samt optimere dens fugt og renhed. Derudover kan kosttilskud være med til at forebygge fremtidige hudproblemer.

Kend din hudtype

Når du har sikret dig, at du indtager de rette næringsstoffer til at optimere hudens sundhed, er det tid til at kigge på, hvilken hudplejerutine der passer bedst til din hud. Der findes nemlig flere forskellige hudtyper, alt fra tør til fedtet til en blanding, og dine hudplejerutine bør balancere, hvad din hud mangler. Det kan være en god ide at få lavet en hudanalyse, hvis du er i tvivl om din hudtype. Dette kan gøres gratis hos hudspecialister og apoteker, og du kan derefter købe de rette produkter til din hudtype.