Tips til at vælge vin på en restaurant

Selsskabsmad

God mad kræver ofte en god vin. Når du spiser ude, kan du typisk vælge mellem et hav af lækre vine til maden, hvilket er et stort plus. Rent faktisk kan den helt rigtige vin være med til at få maden til at smage endnu bedre. 

Men er du ikke så øvet, når det kommer til at bestille vin på en restaurant? Og vælger du ofte blot en tilfældig vin fra vinkortet? Det er du slet ikke den eneste, der gør. Dog kan det være en fordel at vide, hvordan du vælger en god vin, der passer til maden. Læs med videre her og find gode tips til valg af de bedste italienske vine eller andre typer vine på en restaurant.

Sådan vælger du en god vin

  • Vælg en vin alt efter maden – Rigtig mange kigger blot på et vinkort og vælger en vin, som de synes lyder god. Men det er ikke nødvendigvis den bedste tilgang, da det er vigtigt, at du vælger den rette vin til maden. Derfor bør du sørge for, at maden er med til at bestemme, om du skal vælge den ene eller den anden type vin.

  • En dyr vin er ikke altid lig med den bedste kvalitet – Hvis du kigger på et vinkort, så har du sikkert været fristet til at bestille den dyreste flaske. Du tænker sandsynligvis, at dette absolut må være den bedste vin. Men det er skam ikke altid tilfældet. 

 

  • Få rådgivning fra tjeneren – Det kan være et stort skridt for nogle at spørge efter rådgivning fra tjeneren i forhold til valg af en vin. Men de er der for at hjælpe dig.