Skal du skifte gearkasse? Her er 3 gode råd

reparation af bil

Det er en god idé at få lavet tjek på bilen hyppigt. Sådan kan man forebygge de store omkostninger. De færreste ønsker at skulle betale kæmpe regninger, fordi de ikke har passet godt nok på bilen.

Find skaderne i opløbet

Ofte kan man begynde at høre, når det er på tide med en renovering af gearkassen. Den begynder måske at larme lidt, og det kan være svært at skifte gear. Selvom man bemærker dette slid og tiden til optimering, vil man måske ikke se det i øjnene, for man kan ikke undgå, at det bliver en dyr fornøjelse. Dog kan man godt undersøge markedet, for hvis man vælger det første og det bedste, er man garanteret at skulle have den helt store pengepung op af lommen. En ny gearkasse ligger dog altid mellem de 5.000-10.000 kroner. Det handler ikke kun om gearkassen, når en hovedregel er at få lavet servicetjek i ny og næ, for på den måde kan man finde frem til mange skader.

3 gode råd, hvis du skal skifte gearkasse

Som sagt er det en dyr fornøjelse at få skiftet sin gearkasse, det er noget, man må se i øjnene. Dog behøver det ikke være så dyrt, hvis man bare husker at lave sit forarbejde inden.

  • Sammenligning priser

Det vil være upraktisk at køre rundt til forskellige forhandlere for at danne sig overblik over priserne, så derfor skal man bruge nettet. Online kan man finde frem til det bedste tilbud og derved spare mange penge. Find den bedste pris på ny gearkasse.

  • Hold øje med bilen

Et helt grundlæggende tip er, altid at være opmærksom på sin bils opførsel. Hvis man mærker, at den opfører sig anderledes, end den plejer, er det som grundregel en god idé at få det tjekket af en mekaniker – for hvis nu, en skade er hændt.

  • Ved bilkøb

Hvis man står overfor et bilkøb, er gearkassen dertil relevant at tage op til overvejelse. Ønsker man en manuel gearkasse eller kan man godt lide friheden ved automatgear

Vær forberedt på bilferien

Det er vigtigt, at alle delene i en bil spiller, så man trygt og roligt kan køre. Hvis man skal på bilferie og ved, at mange kilometer skal køres gennem Europa, bør man overveje at få foretaget et biltjek inden, så man sikrer sig, at alt er, som det skal være. Det er ikke rart at sidde et sted på motorvejen, hvis gearkassen begynder at larme og opføre sig underligt. Hellere være ekstra opmærksom end slet ikke at være det. Sådan får man den bedste bilferie, hvor man kan vide, at alt er i harmoni.