Sådan mindsker du din risiko for stress

Vi lever i travle tider. Mange af os balancerer mange bolde i luften, og der er ofte pres både fra familien og fra din arbejdsgiver. Alle disse bolde og presset gør også at flere og flere mennesker i dag bukker under for stress.

 

Stress er en tilstand som for en kort stund kan være gavnlig, men længerevarende stress er langtfra sundt. Faktisk er der ulemper ved stress, idet det vil påvirke dit humør og dit generelle overskud. Ønsker du selv at mindske din risiko for længerevarende stress kan du læse med her.

Sørg for at have et klart overblik over dine aftaler

Det første du kan gøre for ikke at føle dig stresset, er at du bør have et klart overblik over dine aftaler. Dette er både når det kommer til arbejde, men også til venner eller veninder. Ved at have et klart overblik, undgår du hele tiden at være bange for at komme for sent eller helt glemme en aftale.

 

En måde hvorpå du kan få et bedre overblik over aftaler og ting du skal huske, er ved at anskaffe dig en eller to opslagstavler. På denne tavle vil du kunne sætte små noter med ting du skal huske på.

 

En anden god måde at få et overblik på, er ved at anskaffe dig en fysisk kalender, som du tager med dig over det hele. Ved at have en fysisk kalender har du et sted hvor alle dine aftaler og deadlines kan være samlet.

Skab struktur i din hverdag

Det sidste du bør gøre er at skabe noget generel struktur i din hverdag. Faste rutiner er vigtigt når det kommer til at undgå stress. En måde du kan få skabt en fast rutine er fx ved altid at gå i seng og stå op på det samme tidspunkt.