Dette skal du vide, hvis du drømmer om at starte din egen virksomhed

Drømmer du om at starte din helt egen virksomhed? Drømmer du om at være din egen chef? Og drømmer du ikke mindst om at beskæftige dig med lige netop dét, der driver dig allermest? At starte sin egen virksomhed er nu ikke blot ét klik på oprettelsessystemet, og drømmene er blevet til virkelighed. For lige så hurtigt som virksomheden kan oprettes, lige så hurtigt kan den lukkes – hvis ikke, du har styr på sagerne og har planlagt det ordentligt. I denne artikel kan du blive klogere på nogle af de ting, du skal vide, hvis du drømmer om at starte din egen virksomhed.

Det basale

Start med at gøre dig overvejelser omkring, hvad målet er med virksomheden. Hvad skal virksomheden kunne? Hvad er visionen? Virksomheden skal have et navn. Det skal gerne være sigende for virksomheden, være let at udtale og ikke for langt. På virk.dk kan du orientere dig om, hvilke typer virksomheder der findes fx en enkeltmandsvirksomhed, og hvordan disse oprettes og registreres. Det er vigtigt, at du sætter dig nøje ind i det, inden du går i gang med oprettelsen.

Sikre dig hjælp med regnskaberne

Det er vigtigt, at du sørger for at sikre dig hjælp til regnskaberne, SKAT, moms m.m. Få professionel revisorhjælp i København eller andre af landets større byer med en revisor. Selvom du måske er nok så erfaren i det, bør du ansætte eller samarbejde med partnere, der kan hjælpe dig med dette. For som virksomhedsejer kan du have mange bolde i luften, og eventuelle forglemmelser eller fejl må absolut ikke gå ud over regnskabet.

Kom på plads med en forretningsplan

Læg en forretningsplan for din virksomhed, hvori du udarbejder din finansieringsplan, budgetter, markedsanalyser, visioner og mål med mere. Forretningsplanen skal sikre dig, at du arbejder efter en plan på daglig basis.