Svenske brands du skal kende

Sverige er hjemsted til mange store brands og virksomheder. Svenske designere og entreprenører har beriget verden i årevis, med nytænkende idéer indenfor alt fra musikbranchen til modebranchen. Der er virksomheder såsom IKEA, Spotify, H&M og mange flere. De indflydelsesrige og kvalitetsbevidste designere og entreprenører er der mange af. Deres succes rundt omkring i verden har retmæssigt vundet indpas. Herhjemme er der mange butikker, der sætter det svenske og nordiske design i fokus. Selvfølgelig fylder dansk design meget, men vores naboer har i den grad vundet indpas. Er du vild med det svenske design, så vil vi præsentere dig for brands du muligvis ikke har hørt om.

Sun buddies er et mærke der har nogle af de mest stilfulde solbriller på markedet. Brandet skiller sig ud med det charmerende, italienske look der er kendetegn for solbrillerne. Sun buddies finder inspiration fra pop culture og skaber derudfra et moderne og unikt look.

Tretorn har produceret støvler siden 1891 og blev stiftet i Helsingborg i Sverige. Brandet har vokset lige siden og kataloget har udviklet sig. Tretorn laver nu også sport og afslapnings fodtøj. I 2002 blev de købt af Puma, som stadig ejer rettighederne til brandet. De har også en udnævnelse ordre til det svenske hof, hvor medlemmer af hoffet udelukkende bestiller visse fodtøjsartikler fra Tretorn.

Triwa er et ur producent der har det høje mål at transformere ur-industrien. Triwa har udmærket sig ved at appellere til livsstils markeder, såvel som kræsne købere. Triwa arbejder udelukkende med det et af de sidste garverier, der anvender økologiske garvningsprocesser, Tärnsjö. Dette giver dem en edge og et sofistikeret produkt, der appellerer til et bredt marked.

Midnatt er et svensk brand der laver tekstiler til hjemmet af økologisk bomuld til både børn og voksne, blandt andet sengetøj. De kombinerer et neutralt og moderne look med den miljøbevidste tilgang. Det er et brand der holder sig til det nordiske look – simpelt, råt og elegant.