Skal du flytte til København?

Livet i København er der lidt mere fart på og kommer du udefra, så kan det godt være en smule stressende. Derfor er det en meget god idé, at du havner på artikler som denne, på den måde bliver du nemlig klædt bedre på til lige pludselig at blive byboer. Stressniveauet kan blive noget helt andet end, hvad du er vant til og kender du ikke i forvejen til det kan det godt være svært at forholde sig til det, samtidig med at du skal forholde dig til din nye boligsituation.

Hvordan skal du forholde dig til at bo i en opgang

Ofte indebærer bylivet opgange og lejeboliger. Derfor er det vigtigt at man også indordner sig efter livet i en opgang og bliver forberedt på, hvad dette indebærer. Først og fremmest giver det meget god mening, hvis du lærer husordenen fra den enkelte afdeling at kende og dernæst skal du selvfølgelig følge den. Men der er også de uskrevne regler og kommer man udefra er man uden tvivl helt grøn på dette område. Det vigtigste når du flytter i lejemål i en opgang er sammenholdet og fællesskabet. Som skrevet tidligere er der i København et helt andet niveau end i andre byer og derfor bliver det nok ikke til mere end et smil og et hej i opgangen eller en hurtigt hjælpende hånd, men det er stadig en vigtig del af det og det giver dig muligheden for bedre levevilkår, hvis du har det godt med dine naboer.

Din vicevært er en del af fællesskabet

Det er dog også de små ting som at gå ned med skraldet når posen er fyldt og ikke stille den ude på opgange eller sørge for at flyttekasser med mere ryger i kælderen. Hold din del af opgang ryddelig og så er du godt på vej. På den måde holder du dig også på den gode side af din varmemester eller vicevært og de er også en del af fællesskabet. Derfor er de en lige så vigtig del at tage hensyn til som dine medbeboer er. Ellers kan du havne i en situation, hvor de ikke kan nå alle opgaver og der dermed skal hentes hjælp fra det her firma i København. Dette vil koste boligselskabet flere penge og du kan risikere en huslejestigning og samtidig kan du ende med at stå i dårligt lys overfor både de andre beboere og varmemesteren, hvis du ikke gør dit for at hjælpe til.