Sådan forlænger du din cykels levetid

At bo i en storby betyder for mange mennesker, at de er dybt afhængige af deres cykel. Bilerne hober sig ofte op i lange køer i myldretiden, og så er det bare lettere og hurtige med en god cykel. I hvert fald hvis denne cykel er velfungerende. Hvis du ugentlig punkterer, kæden falder af mindst 2 gange om dagen, og sadlen sidder skævt, så er cyklen nok ikke ligefrem dit foretrukne transportmiddel.

Hvis du derimod passer godt på din cykel, og vedligeholder den jævnligt, så kan de fleste cykler køre godt i rigtig mange år. At køre på en velholdt cykel kan endda give følelsen af, at du har medvind ligegyldigt hvilken vej, du kører. I de følgende to afsnit får du et par tips og tricks til, hvordan du bedst vedligeholder din cykel.

Pump ofte luft i dækkene

Hvor meget luft, der er i dækkene, er afgørende for, hvor flyvende du føler dig på cyklen. Derudover er en regelmæssig pumpning af dækkene også med til at forlænge deres levetid. Pump derfor gerne dine dæk op cirka en gang om måneden. Når du endelig punkterer, kan det oftest bedre svare sig at investere i en ny slange. Cykelslanger er så billige i dag, at det nærmest er billigere end lappegrej.

Hav ikke din cykel stående ude om vinteren

De kolde temperaturer i de danske vintermåneder, kan gøre ondt på gear, tandhjul med mere. Hvis du har en cykelkælder, bør du derfor sætte din cykel indenfor, når du ikke bruger den. Hvis du ikke har nogen cykelkælder, kan du investere i et solidt cykelovertræk. På den måde kan din cykel stå udenfor, uden at den tager skade af vejret. Der findes en masse forskellige slags cykelovertræk, og her er det vigtigt, at du vælger et overtræk, der passer til netop din cykel.