Pas endnu bedre på din bil: Læs mere her

En bil koster penge – og nogle biler koster især rigtig, rigtig mange penge. Når først bilen er betalt, er det dog ikke slut med udgifterne, for dem kommer der masser af. Bilen skal synes, forsikres, fyldes op med diesel, benzin eller lades. Den skal også en tur forbi vaskehallen, og når der er ting, der ikke fungerer, skal den også et smut til mekanikeren. Det er altså dyrt at have bil, og derfor er det vigtigt, at du passer på den. Måske du er nok så omhyggelig – men man kan aldrig gøre for meget. I denne artikel kan du læse tre tips til, hvordan du passer endnu bedre på din bil.

Motoren er bilens pumpende hjerte

Hvis bilen skal køre, skal den have en velfungerende og vedligeholdt motor. Motoren kan nemlig ses, som bilens hjerte – og hvis motoren ikke får, hvad den har brug for, ja, så stopper bilen med at køre. Faktisk er tandremmen noget så vigtig. Det er nemlig tandremmen, der sørger for at både den nederste og øverste del af motoren fungerer som den skal. Hvis tandremmen går i stykker, kan det have store konsekvenser for motoren. Skift tandrem hos en mekaniker, når bilen har kørt mellem 60.000 og 120.000 km.

Rengøringen skaber længere levetid

Rengøringen er vigtig. Dels fordi hvis bilen bliver snavset, vil den også nemmere kunne risikere at få fugt. Det skyldes nemlig, at snavs går ind og binder fugten. Sker det, vil du opleve problemer med duggede ruder – eller en aircondition, som ikke arbejder som den skal. Derfor er det både vigtigt, at du får gjort bilen ordentlig rent, men også sørger for, at den ikke indeholder for meget rod.

Et godt salg i fremtiden

Jo bedre stand bilen er, jo mere kan den sælges for, når du en dag skal af med den. Derfor: Pas på den!