Ny haveejer? Så mangler du nok lidt ting til skuret

At få en have er helt fantastisk. Det giver en mulighed for at gå udenfor uden at skulle forholde sig til andet end det, man står på. Hvis du aldrig har haft en have før, mangler du helt sikkert nogle redskaber og ideer til, hvordan du skal takle den. Du kan sagtens køre vild med vilje, men der skal stadig være mulighed for at nyde den. Så læs med her, hvis du søger råd.

Pas på din græsplæne

De fleste danske haver har en græsplæne. Hvad enten den er stor eller lille, skal den vedligeholdes, og til det skal du bruge en græsslåmaskine. Husqvarna plæneklipper er et eksempel på et af de store mærker indenfor plæneklippere. De fås både som cylinder, motor eller batteriplæneklipper alt efter størrelsen på plænen. Derfor skal du huske at overveje, hvilken have du ønsker at have, før du vælger græsslåmaskine.

Pas på insekterne

Hvis du går op i biodiversitet og ønsker liv og glade dage i din have, er det med at holde planter og blomster i haven. Det kan være, at der allerede er nogle, som dukker op hvert år, men ellers kan du undersøge, hvilke blomster, der er ekstra gode til at tiltrække sommerfugle og bier. Du kan også købe et insekthotel til de små dyr eller et foderbræt til fuglene, så de lige bliver lidt længere. Der er mange muligheder.

Hvor privat skal det være?

De fleste danskere har en eller anden grad af en lukket have. Mange planter en hæk, som langsomt skærmer haven, men mange benytter sig også af stakit. Hegn er nødvendigt for dig, som har hund eller andet kæledyr, der går frit i haven. En hæk tager mange år, før den rigtig viser sig, så hvis det generer dig at være til skue, er det en god idé med hegn i første omgang.