Fordele ved at vælge beton gulv

Der findes mange forskellige slags gulve at vælge i mellem. Derfor er der flere overvejelser at gøre sig, når man skal vælge nyt gulv til sin private bolig, til institutionen eller til butikken. Mange har måske set betongulve som værende kolde, kedelige og grå, men måske denne type gulv i dag kan være både flot, praktisk og moderne.

Et robust gulv

Der kan være flere fordele ved at vælge beton gulv. Dette slags gulv er meget robust, hvis det bliver lagt ordentligt. Trægulve og klinkegulve kan nogle gange tage nemmere skade end betongulvet, hvis man taber noget på det. Ydermere tåler betongulvet en del vand, og kan i nogle tilfælde være nemmere at rengøre. Gamle høvlede trægulve er charmerende, men er også mere sarte og har revner, hvori der kan sidde snavs, hvilket ikke nødvendigvis er et problem med robuste betongulve. På den mere negative side er betongulvet meget hårdt, og ting går måske nemmere i stykker, hvis man taber noget, eller man slår sig hårdere, hvis man falder.

God varmefordeling

Der er også gode termiske fordele ved et beton gulv. Hvis der er gulvvarme i din bolig kan varmen nemt fordele sig ud i rummet, hvilket oftest er behageligt. Ydermere giver en god varmefordeling et godt indeklima. På den anden side hvis du ikke har gulvvarme, bliver betongulve hurtigt koldt og hårdt.

En æstetisk designmulighed

Selvom betongulvet kan se hårdt og koldt ud kan det give mange muligheder designmæssigt. Du kan for eksempel selv bestemme hvilket udtryk betonoverfladen skal have, omend det skal være mat, råt, poleret eller skinnende i udseende, samt om det skal have en grå eller farvet overflade. Desuden kan et mørkere gulv give en god kontrast til dit hjem. Med et neutralt gulv er der også gode muligheder for at indrette dit hjem lige, som du har lyst til.