En ren jordklode

Affald er en del af vores dagligdag, som vi ikke kommer udenom. Det er for mange en naturlig del af hverdagen, at holde eget hjem rent og ryddeligt, og huske at smide madpapir og restaffald i skraldespanden. Det ses dog tit i bybilledet, at nogle folk har sværere ved det end andre. Heraf ligger der af og til pizzabakker og dåser og flyder, fordi nogle ikke har kunne finde en skraldespand, eller simpelthen ikke gidet at gøre sig besværet med at lede. Der findes heldigvis mange offentlige tiltag, som gør det nemmere for os at rydde op efter os selv, også når vi ikke er hjemme.

En affaldsspand til cigaretter

En stor synder, når det kommer til affald i naturen, er cigaretter. Der findes unægtelig mange der ryger, og når man er færdig med en smøg, smides denne tit på jorden. En måde, hvorpå man her kan rydde op efter sig selv, er ved at dumpe sine cigaretskod i udendørs askebægre. På den måde flyder de ikke i naturen, og ingen dyr eller børn vil nysgerrigt samle dem op og proppe dem i munden. Disse typer af skraldespande er specifikt designet til cigaretter, hvoraf andet restaffald som mad eller slikpapir, stadig skal i de sædvanlige affaldsspande, som oftest står talrigt rundt i byer.

Ryd også op efter firbenede venner

Udover at rydde op efter os selv, har især hundeejere også et ansvar for at rydde op efter deres lodne venner. En hund skal, ligesom alle andre levende væsner på jorden, af med afføring omtrent hver dag. Her samler nogle hundeejere i bedste mening disse efterladenskaber op, men dumper så blot posen i naturen igen. Naturen har meget lettere ved blot at nedbryde hundens efterladenskaber selv, fremfor også at nedbryde plastikposen rundt om. Det er derfor vigtigt, at dette ikke blot samles i en pose, men også at posen faktisk ryger i skraldespanden.